PLEASE NOTE: These forums are no longer utilized and are provided as an archive for informational purposes only. All support issues will be handled via email using our support ticket system. For more detailed information on this change, please see this blog post.

GF collecting data --> not transmitting to Aweber

  1. The web site : http://www.bakeonaustin.com

    GF is collecting the data. I have set the Aweber authorization code. The data is not being transmitted to Aweber. I only have one form. I checked on Aweber, and none of the email addresses have been inserted into the list.

    I have the Opt-in Condition checkbox selected, with "Export to Aweber if" Email is .... but I do not know what to enter into the conditional box.

    Any help is most welcome.

    Take care,

    cap

    Posted 4 years ago on Friday May 24, 2013 | Permalink
  2. Oops : P.S. You can see the form at : http://bakeonaustin.com/custom-order/

    The form is part of the page sidebar. I am using Wordpress, Genesis, the Modern-Portfolio theme, and GF.

    Kind thanks,

    cap

    Posted 4 years ago on Friday May 24, 2013 | Permalink
  3. The issue is how you have your feed set up with the opt-in condition. Uncheck that and you will probably find that the subscribers are added to Aweber.

    That condition is designed to be used by asking a question on your form "Would you like to be added to our mailing list?" with a checkbox, and if checked, THEN you subscribe them to Aweber. In that case, you would use the opt-in condition and would use this field to send users to Aweber. That is useful in long forms where you collect a bunch of information, and want to give them the option to subscribe as well. You're not doing that, since this is a simple form where they are implicitly subscribing.

    Uncheck the opt-in condition and save the feed, then test again. Use a new email address from any you've ever used with Aweber before.

    Posted 4 years ago on Sunday May 26, 2013 | Permalink
  4. I took your suggestion, unchecked the opt-in condition, saved the feed, and tested again.

    No luck. I even waited thirty minutes to see if there was a time delay between the site and aweber, but alas, no luck.

    Any other suggestions? Any and all help is welcome.

    cap

    Posted 4 years ago on Sunday May 26, 2013 | Permalink
  5. Please submit a priority support request here http://www.gravityhelp.com/priority-support/ and supply a WordPress administrator login so we can take a look at your configuration.

    Additionally, you can use our logging add-on to help troubleshoot this. You can download the add-on here http://www.gravityhelp.com/downloads/#Gravity_Forms_Logging_Tool

    Posted 4 years ago on Sunday May 26, 2013 | Permalink
  6. Thanks - I posted the priority help request in accordance with your note. Email me - I'll be sitting here at the computer for awhile.

    take care,

    cap

    Posted 4 years ago on Sunday May 26, 2013 | Permalink
  7. Thank you cap. I'll make sure someone takes a look at your priority request after the holiday.

    Posted 4 years ago on Monday May 27, 2013 | Permalink
  8. I responded to your priority ticket.

    Posted 4 years ago on Monday May 27, 2013 | Permalink

This topic has been resolved and has been closed to new replies.

Support Tickets

Open A New Support Ticket
 Open A New Priority Support Ticket *

* Developer license holders only