PLEASE NOTE: These forums are no longer utilized and are provided as an archive for informational purposes only. All support issues will be handled via email using our support ticket system. For more detailed information on this change, please see this blog post.

Email Notifications

  1. I'm not receiving email notifications, however, when I review the entry and check mark the ADMIN NOTIFICATION and USER NOTIFICATION and RESEND NOTIFICATIONS I receive both the emails. I've checked to make sure the "Enable email notification to administrators" is checked. I've enabled the Twenty Twelve Theme, disabled all of the plugins, and re-enabled the Gravity forms plugin with no difference. I was going to try the SMTP options, but before I go that route, I wanted to ask why I wouldn't be receiving the notifications when I submit the form, but do receive them when I do the Notification resend.

    Thanks - Bob

    Posted 7 years ago on Thursday January 24, 2013 | Permalink
  2. David Peralty

    Both the regular, on submission and the re-send button do exactly the same thing with regards to notifications, so I'm not sure the disconnect. Have you tried the rest of our steps on our troubleshooting steps for notifications?

    http://www.gravityhelp.com/documentation/page/Troubleshooting_Notifications

    All my best!

    Posted 7 years ago on Thursday January 24, 2013 | Permalink
  3. Yes - I tried the SMTP solution using WP-MAIL-SMTP with the same results. The SMTP solution provides for a test email, and it worked fine.

    As another test, I created a short contact form using the shortcode provided with the theme I'm using, and the notification works fine using their form.

    Can't quite figure out what's going on. Any suggestions?

    Posted 7 years ago on Thursday January 24, 2013 | Permalink
  4. David Peralty

    If you've tried the troubleshooting steps then you'll likely have to contact your web host to look through log files to see what the hold up is. Your issue is very strange because usually it is an all or nothing issue with e-mail notifications.

    Posted 7 years ago on Thursday January 24, 2013 | Permalink