PLEASE NOTE: These forums are no longer utilized and are provided as an archive for informational purposes only. All support issues will be handled via email using our support ticket system. For more detailed information on this change, please see this blog post.

FAILED (Upload folder could not be created.)

  1. The other thread was closed but I still have this problem even with the right permissions and safe mode off.

    This didn't happen until the most recent update

    Posted 9 years ago on Friday May 28, 2010 | Permalink
  2. Nothing changed with file uploads in the most recent version. So there were no code changes that would cause this issue. What could cause this issue is a permissions issue. We have seen some web hosts where you set the file permission and it appears to be set, but it isn't actually set for the security account that PHP executes under.

    If your site is running PLESK then be sure to follow the steps outlined in this post:

    http://forum.gravityhelp.com/topic/resolving-failed-upload-folder-could-not-be-created#post-4395

    We aren't familiar with PLESK as we don't run it, but it appears to cause all sorts of quirky issues involving file permissions.

    Posted 9 years ago on Friday May 28, 2010 | Permalink
  3. I do not know what PLESK is but I use Dreamhost. File Uploads were working before something must have changed somewhere.

    I checked the PHP safe mode and it is off

    Posted 9 years ago on Friday May 28, 2010 | Permalink
  4. Some hosts (I think Hostgator) recently made changes to mod_security which has been causing problems in many different areas. Maybe your host made a similar change?

    Do you have access to php error logs? Maybe an error is being logged about a function not working.

    Posted 9 years ago on Friday May 28, 2010 | Permalink
  5. Did Dreamhost move you to a new server?

    http://discussion.dreamhost.com/post-121879.html

    Posted 9 years ago on Friday May 28, 2010 | Permalink
  6. I'm not sure how to check the error logs but I will look into it. They did move me to a new server but 3 months ago. File uploads were working more recent than that

    I just tried resetting the upload path but it didn't work either.

    Posted 9 years ago on Friday May 28, 2010 | Permalink
  7. Are you using default values for the uploads directory? Or maybe using a CDN?

    Posted 9 years ago on Friday May 28, 2010 | Permalink
  8. The uploads directory is at 755.. I also tried 777. No CDN for the site http://photowalklist.com/submit

    Posted 9 years ago on Friday May 28, 2010 | Permalink
  9. I don't know what to do...

    Posted 9 years ago on Wednesday June 2, 2010 | Permalink
  10. Scott,
    Can you send me a link to your form? I have seen this before and it might be a bug on our end.

    Posted 9 years ago on Wednesday June 2, 2010 | Permalink
  11. http://photowalklist.com/submit

    Posted 9 years ago on Wednesday June 2, 2010 | Permalink
  12. This happens to be a bug on version 1.3.12. If you have any post field and a file upload field in the same form and is experiencing this issue, please send me an email to alex[at]rocketgenius.com and I will send you an updated version with the fix.

    A public release with this fix in it will be available soon.

    Posted 9 years ago on Wednesday June 2, 2010 | Permalink