PLEASE NOTE: These forums are no longer utilized and are provided as an archive for informational purposes only. All support issues will be handled via email using our support ticket system. For more detailed information on this change, please see this blog post.

Form not being saved

  1. Hi, after creating the form, whenever I save it, it says: There was an error while saving your form. Please contact our support team.

    I have put the license key and have also added the reCaptcha details. Please help me out.

    Posted 10 years ago on Tuesday November 15, 2011 | Permalink
  2. I have tried deactivating all plugins and then trying. I have tried deactivating the theme as well. Nothing works.

    Posted 10 years ago on Tuesday November 15, 2011 | Permalink
  3. This issue is going to be an issue specific to your site or server setup.

    Is this a new installation of Gravity Forms or was this an existing installation that you recently updated to a new version of Gravity Forms?

    Are you trying to use any HTML or scripts of any kind within the fields that you have added or does it happen when you try to do anything using the form editor?

    Try this...

    - Create a new form
    - Name the Form "Testing" or something unique like that
    - Add a Single Input field to the form
    - Save the form

    Does the form save or do you encounter this error?

    Posted 10 years ago on Tuesday November 15, 2011 | Permalink
  4. Yes it encounters the same problem. This is a new installation of Gravity Forms which I bought just yesterday. I am not using any HTML or scripts in the fields.

    Same error again and again. It still says "There was an error while saving your form. Please contact our support team." What should I do?

    Posted 10 years ago on Wednesday November 16, 2011 | Permalink
  5. @anshultewari We will have to debug this issue directly on your site. Nobody else is experiencing this issue and it's unique to your site or server configuration.

    I am going to need the following information:

    - URL for the site with the issue
    - WordPress admin login for the site with the issue
    - FTP login for the site with the issue

    You can send this information to me directly at carl@rocketgenius.com and include a link to this forum post so I know what it is in reference to.

    This isn't a Gravity Forms issue, it's a server/site issue related to your WordPress install. We can look into it and determine the issue but we will need the information I outlined above to do so.

    Posted 10 years ago on Wednesday November 16, 2011 | Permalink
  6. Okay! I have sent the details to you. Could you please check? My email ID is anshultewari@youthkiawaaz.com

    Just check spam in case you din't receive it :-)

    Eagerly awaiting a solution.

    Posted 10 years ago on Thursday November 17, 2011 | Permalink
  7. Hi, could you just confirm the receipt of the email? I am sorry to bother, but we need to make our forms live ASAP. Looking forward to use the fabulous Gravity forms :-) Cheers!

    Posted 10 years ago on Friday November 18, 2011 | Permalink
  8. This appears to be a database issue. When Gravity Forms is activated your MySQL server is returning a bunch of errors. We haven't encountered this issue before.

    See this screenshot:

    http://dl.dropbox.com/u/185347/Slingshot/Pictures/Screen%20Shot%202011-11-18%20at%203.09.03%20PM.png

    You are going to need to discuss this with your web host. Let me know how it goes, if there is something we can do on our end after discussing this with your web host we'll be glad to help.

    Posted 10 years ago on Friday November 18, 2011 | Permalink
  9. I am also having the same problem. What was the solution by the web host?

    Posted 10 years ago on Wednesday December 7, 2011 | Permalink
  10. @labfit The problem with the user above is his WordPress database was using a bad character set. The necessary Gravity Forms tables were unable to be created because of that.

    Please create a new post for your issue as it's likely not related to this users, and even if it is the same problem you should open a new request. Create a new post and provide as much detail as you can on the issue.

    Posted 10 years ago on Wednesday December 7, 2011 | Permalink

This topic has been resolved and has been closed to new replies.