PLEASE NOTE: These forums are no longer utilized and are provided as an archive for informational purposes only. All support issues will be handled via email using our support ticket system. For more detailed information on this change, please see this blog post.

Simple form not functioning

  1. Hi. I have a one field form that is supposed to pass data via query string to another form, on another page.

    For whatever reason, it just doesn't work. It's at http://www.highlifegourmet.com (temp URL)

    I've checked over everything and I can't figure it out. It's not a required field (zip code), so even if you just clicked the "submit" button, it should still take you to:

    http://highlifegourmet.com/arizona-mortgage-application/

    which I tried both as I have it above and like so:

    http://highlifegourmet.com/arizona-mortgage-application/index.php

    My other forms work fine... And this one was working a couple of days ago. I have no idea what changed, other than the style sheet.

    Thank you in advance.

    Posted 8 years ago on Wednesday February 23, 2011 | Permalink
  2. The quickest way for us to look into this issue would be via an admin login to look at your forms settings. If you provide us with a WordPress admin login and let us know which form isn't redirecting properly we can take a look at your form settings and see what is going on. You can send this information to us via our Contact Us form and reference this forum post.

    Posted 8 years ago on Wednesday February 23, 2011 | Permalink
  3. Super. I'll do that right now.

    Posted 8 years ago on Wednesday February 23, 2011 | Permalink
  4. It is definitely something theme related that is preventing the redirect from happening. So it's a theme javascript issue related to using AJAX.

    What I have done is set the ajax option to FALSE on the shortcode used on that page so that form doesn't use AJAX. It doesn't really need AJAX anyway because it's unnecessary for that type of form implementation. The redirect is working properly now.

    If you have problems using ajax on other forms on that site let us know and we can investigate further. But it was your theme causing the issue.

    Posted 8 years ago on Wednesday February 23, 2011 | Permalink
  5. marmaris
    Member

    Hello Carl

    I am having a similar problem. On the home page I have a form in the sidebar that should redirect to another page with some of the content from the sidebar form to that other page to continue. I have read through how to pass data onto another form. Checked double checked and triple checked but it is not redirecting. The sidebar form is on transferci.org and it should redirect to transferci.org/transfer-rezervasyonu/ ... Will you be able to tell if I have done something wrong or missed doing something from the source codes? Your assistance is much appreciated. Thank you.

    Posted 8 years ago on Thursday June 2, 2011 | Permalink
  6. Hi Marmaris,

    Try testing for a theme or plugin conflict:

    http://www.gravityhelp.com/documentation/page/Testing_for_a_Theme/Plugin_Conflict

    Posted 8 years ago on Thursday June 2, 2011 | Permalink
  7. marmaris
    Member

    Thank David for your reply. I have concluded that its not the theme (I'm using Platform Pro). I disabled the plugins and checked to see what the result would be. I received this message after filling out and submitting the first part of the first form - expecting it to redirect:

    Warning: Header may not contain more than a single header, new line detected. in /home/transfer/public_html/wp-content/plugins/gravityforms/form_display.php on line 75

    Please advise if possible as to what I might have done wrong. Thank you again.

    Posted 8 years ago on Friday June 3, 2011 | Permalink
  8. marmaris
    Member

    I also wanted to add that I did the same on this website and it works fine. marmaristransfersservice.com ..... Do you think that there are too many fields with this site's forms? But I need those fields using the conditional logic so that it shows the airport transfer prices based on what the visitor selects.

    Posted 8 years ago on Friday June 3, 2011 | Permalink
  9. Hi Marmaris,

    If you send a WP admin login to david@rocketgenius.com I will take a look. Be sure to include a link to this topic as reference.

    Posted 8 years ago on Friday June 3, 2011 | Permalink
  10. marmaris
    Member

    Hello David

    Hope you're well. Did you have a chance to check the forms. I emailed you our WP Admin details on Friday 3/6/2011.

    Thank you very much.

    Posted 8 years ago on Monday June 6, 2011 | Permalink
  11. Hi Marmaris,

    Unfortunately it doesn't look like your message made it to my inbox... I check my spam as well. Could you try resending? Sorry for the hassle.

    Posted 8 years ago on Monday June 6, 2011 | Permalink
  12. marmaris
    Member

    Hello David

    I have resent the email message and in the subject area I have placed the link to this topic. Hopefully you will receive it!

    Thank you very much.

    Posted 8 years ago on Tuesday June 7, 2011 | Permalink
  13. marmaris
    Member

    Well its been over two weeks and I am saddened to say that I have had no answers after sending the login information that was requested from me via email in order to take a look at my problem. I realize that I am 8 hours ahead in time zones but I think that it would not take this long for a resolve or answer.

    I am posting my error here with the hopes that someone might assist or tell me why I am getting this message. Thank you in advance.

    /home/transfer/public_html/wp-content/plugins/gravityforms/form_display.php on line 75

    Posted 8 years ago on Wednesday June 22, 2011 | Permalink
  14. @marmaris If you sent the request to David Smith he is currently traveling out of the country and has unexpectedly had limited internet access. Resend the login information along with a full description of your problem via our Contact Us form and I can take a look at it.

    http://www.gravityforms.com/contact-us/

    Posted 8 years ago on Wednesday June 22, 2011 | Permalink
  15. marmaris
    Member

    Unfortunately after having not received a reply and sending numerous emails with reference to this thread and an explanation of the problem and my client's website admin details, I have had to pay a programmer to code these forms for my client's website. The last email I sent was to your email address, Carl Hancock on June 23rd. Prior to that I sent it to your email again June 17th and June 18th. :(

    ıt's too late now. I have paid the programmer out of my pocket.

    Posted 8 years ago on Friday July 1, 2011 | Permalink
  16. @marmaris Where did you send the information? I just searched my GMail which is where all my mail goes and I can't find anything under your email address. I apologize, I would have definitely looked into it had I received the email. Unfortunately with the support volume that we have I can't follow up with every request for information if I don't receive the information via email, so when situations like this happen and I don't receive the email then it can slip through the cracks.

    Posted 8 years ago on Friday July 1, 2011 | Permalink
  17. marmaris
    Member

    Your initial email came from your gmail. But when I replied it was replying to your c...@r...g....com email address.

    Posted 8 years ago on Sunday July 3, 2011 | Permalink