PLEASE NOTE: These forums are no longer utilized and are provided as an archive for informational purposes only. All support issues will be handled via email using our support ticket system. For more detailed information on this change, please see this blog post.

thirds column not working for 4th row, middle row

  1. John
    Member

    Have thirds working for rows 1 and 2 but rows 3 and 4 do not work.

    Clue Heros | Club Champions | Club Partners
    2nd row is conditional and Specific Club appears below if you select a check box

    3rd row working: Monthly Pledge | One Time Investment | I would like to:
    4th row not working. Select anything under One Time Investment and the conditional appears in the right column instead of the middle column

    But if you also check something in Monthly Pledge everything works correctly.
    http://www.skagitraisesgreatkids.org/a1formtest/

    I've double checked gf_left_third, gf_middle_third, and gf_right_third

    Thoughts?
    thanks,

    Posted 7 years ago on Tuesday April 2, 2013 | Permalink
  2. Does this form work correctly in the form preview? If so, then it is likely a conflict with the styles in your theme. If it does not, then it might be misconfigured.

    Posted 7 years ago on Tuesday April 2, 2013 | Permalink
  3. John
    Member

    Good way to decipher. It doesn't work in the preview either.

    Weird how it will show up correctly under the One Time Investment if I check a box under Monthly Pledge.

    Posted 7 years ago on Tuesday April 2, 2013 | Permalink
  4. It's got something to do with how the conditional logic is being used. If you are using thirds, and only showing one of the thirds based on a condition, it's possible that the columns won't line up, because the left or center thirds are not showing. It could also be affected by the length of your lists and how the thirds are clearing the preview form fields. See this page and search for "hanging floats" to see if this helps: http://www.gravityhelp.com/documentation/page/CSS_Ready_Classes

    Does the form work correctly, but you just have the visual problem with the columns lining up?

    Posted 7 years ago on Tuesday April 2, 2013 | Permalink
  5. John
    Member

    Everything looked correct and I deleted and remade items but it was still funky. I solved it by moving the left and middle column to the middle and right and the conditionals show up correctly under each.

    Posted 7 years ago on Friday April 5, 2013 | Permalink
  6. Thank you for the update.

    Posted 7 years ago on Wednesday April 10, 2013 | Permalink

This topic has been resolved and has been closed to new replies.