PLEASE NOTE: These forums are no longer utilized and are provided as an archive for informational purposes only. All support issues will be handled via email using our support ticket system. For more detailed information on this change, please see this blog post.

Wordpress database error when I activate plugin ??

  1. nextgenman
    Member

    Hello,
    I get this error when I active your plugin:
    WordPress database error: [Table '_wrdp2.wp_rg_form_meta' doesn't exist]
    SHOW INDEX FROM wp_rg_form_meta WHERE Key_name='form_id'

    WordPress database error: [Table '_wrdp2.wp_rg_lead_detail_long' doesn't exist]
    SHOW INDEX FROM wp_rg_lead_detail_long WHERE Key_name='lead_detail_key'

    The plugin DO looks like it works perfectly though, just wondering if it's something I should be worried about? Thanks

    Posted 10 years ago on Tuesday November 15, 2011 | Permalink
  2. i have the same problem, any ideas? here a link to the screenshot: http://www.rfdsign.com/error.png

    Posted 10 years ago on Tuesday November 15, 2011 | Permalink
  3. Does this error appear all the time or only on the first page load after updating or activating?

    Posted 10 years ago on Tuesday November 15, 2011 | Permalink
  4. nextgenman
    Member

    Only on the first page after activating. Then it goes away and never see it again. But you understand that it makes me wonder if something is wrong? Any ideas ?

    Posted 10 years ago on Tuesday November 15, 2011 | Permalink
  5. @nextgenman Was this a new installation or was this after updating the version of Gravity Forms that was already installed on that site?

    Posted 10 years ago on Tuesday November 15, 2011 | Permalink
  6. nextgenman
    Member

    completely new installation. Same happens on different sites (So it's not just a one time thing), all with newest WP version.

    Posted 10 years ago on Tuesday November 15, 2011 | Permalink
  7. Can you do me a favor and go to your settings page (Form->Settings) and add "&setup" to the URL, so that it looks something like "localhost/wp3/wp-admin/admin.php?page=gf_settings&setup". Load that URL and let me know if still get the same error.

    If you do, could you send me an FTP and WP admin login to alex@rocketgenius.com so that I could take a closer look?

    Posted 10 years ago on Tuesday November 15, 2011 | Permalink
  8. tcnolan7
    Member

    Hi all, I got the same error when activating Gravity Forms forms for the first time:
    WordPress database error: [Table 'grapevinewp.wpgr_rg_form_meta' doesn't exist]
SHOW INDEX FROM wpgr_rg_form_meta WHERE Key_name='form_id'
    WordPress database error: [Table 'grapevinewp.wpgr_rg_lead_detail_long' doesn't exist]
SHOW INDEX FROM wpgr_rg_lead_detail_long WHERE Key_name='lead_detail_key'

    I can go to the settings page fine, no error:
    PHP Version 5.2.11
    MySQL Version 5.0.91
    WordPress Version 3.2.1
    Gravity Forms Version 1.6.1

    I checked the database and those tables are there. I am on a slower server. I'm wondering if that has something to do with it.

    Terry

    Posted 10 years ago on Thursday November 17, 2011 | Permalink
  9. nextgenman
    Member

    is this serious or what??

    Posted 10 years ago on Thursday November 17, 2011 | Permalink
  10. Songless
    Member

    I get the same error:

    WordPress database error: [Table 'wpdb.wp_rg_form_meta' doesn't exist]
    SHOW INDEX FROM wp_rg_form_meta WHERE Key_name='form_id'

    WordPress database error: [Table 'wpdb.wp_rg_lead_detail_long' doesn't exist]
    SHOW INDEX FROM wp_rg_lead_detail_long WHERE Key_name='lead_detail_key'

    New installation, after activate.
    PHP 5.3.8
    MySQL 5.1.56
    WordPress 3.2.1 / 3.3 Beta 3 (Both same error)
    Gravity Forms 1.6.1

    Posted 10 years ago on Thursday November 17, 2011 | Permalink
  11. It's not serious. It's related to a change made to improve VaultPress support. We are looking into it and will resolve it in a future release.

    Posted 10 years ago on Thursday November 17, 2011 | Permalink
  12. Just an FYI. This error also appears on the WordPress Settings->General screen all the time after activation.

    J.

    Posted 10 years ago on Thursday November 24, 2011 | Permalink
  13. Thank you for the report and sorry for the trouble. We'll take care of it in the next release.

    Posted 10 years ago on Thursday November 24, 2011 | Permalink