PLEASE NOTE: These forums are no longer utilized and are provided as an archive for informational purposes only. All support issues will be handled via email using our support ticket system. For more detailed information on this change, please see this blog post.

Yoast WordPress SEO conflict

  1. Hi,
    I'm running WP 3.5.1, Gravity Forms 1.7.2, and WordPress SEO by Yoast 1.4.7 on a local MAMP environment. It seems that when i was updating both Yoast and Gravity the problem occurred.

    I might possibly have clicked on something when the update was taking place. Yes, I know. But after weeks of doing this site I was quite anxious... Anyway, this may or may not have something to do with it.

    The site itself works fine when this conflict occurs, but i can't access the Dashboard the minuite both are activated at the same time. The error i get in Chrome is:

    "The website encountered an error while retrieving http://mysite/wp-admin/plugins.php?activate=true&plugin_status=all&paged=1&s=. It may be down for maintenance or configured incorrectly."

    I then have to manually remove either of the 2 plugins.

    I've tried:

    Disabling Yoast, Gravity works fine.
    Disabling Gravity, Yoast works fine.

    I've reinstalled / downloaded fresh copies of each from the Dashboard. I also removed a 'gravity_forms' temp folder located in, i think, the uploads folder. Still no joy.

    I also tried adding define('WP_MEMORY_LIMIT', '96M'); to wp-config, as suggested here:
    http://www.gravityhelp.com/forums/topic/gravity-forms-conflict-with-yoast-seo
    but that hasn't worked.

    Obviously it's quite important i get these 2 going. I'm sure yoast plays well with gravity, as he endorses it...

    Any help much appreciated!

    Posted 8 years ago on Wednesday May 1, 2013 | Permalink
  2. Would I be more likely to get a response if I uploaded the website?

    Posted 8 years ago on Thursday May 2, 2013 | Permalink
  3. David Peralty

    I haven't had a chance to set-up a test of this as of yet. As soon as I do, I'll hopefully be able to replicate your issue and then we can start to figure out why it is happening. Sorry about the delay.

    Posted 8 years ago on Thursday May 2, 2013 | Permalink