PLEASE NOTE: These forums are no longer utilized and are provided as an archive for informational purposes only. All support issues will be handled via email using our support ticket system. For more detailed information on this change, please see this blog post.

mail notifications not being sent

  1. caroig
    Member

    I've just moved one of my sites to Hostmonster and have had a few problems with outbound mail. I've installed the WP-Mail-SMTP plugin and can send test messages sucessfully.
    I've also set the from mail on the notification to the same from address as the WP-Mail-SMTP plugin.
    I'm still getting no notification messages form my form entries (and I can't see any log or erro messages either).

    Any ideas?

    Many thanks,

    Posted 10 years ago on Thursday September 22, 2011 | Permalink
  2. caroig
    Member

    I've progressed a little further with this. I can now send mail via SMTP or with the mail() function sucessfully - at least the test mails are generated correctly from the WP-Mail plugin.
    I'm still not getting any notifications from my gravity forms. I've changed from and destination address in the notification settings, but to no avail.
    I have a copy of the site on my dev servers and there everything functions just fine. The significant difference is that the dev servers are hosted with arvixe and production with hostmonster.

    Thanks,

    Posted 10 years ago on Friday September 23, 2011 | Permalink
  3. caroig
    Member

    When the notification is generated by GF, I am getting the error trail below.
    I get the same message if I send WP-Mail to use SMTP or mail() so I can only assume that GF is ignoring the WP-Mail plugin settings.

    Any thoughts?

    [Fri Sep 23 06:10:21 2011] [error] [client ] 220-host276.hostmonster.com ESMTP Exim 4.76 #1 Fri, 23 Sep 2011 06:10:20 -0600 , referer: http://mydomain.com/contactar/
    [Fri Sep 23 06:10:21 2011] [error] [client ] 220-We do not authorize the use of this system to transport unsolicited, , referer: http://mydomain.com/contactar/
    [Fri Sep 23 06:10:21 2011] [error] [client ] 220 and/or bulk e-mail., referer: http://mydomain.com/contactar/
    [Fri Sep 23 06:10:21 2011] [error] [client ] 250-host276.hostmonster.com Hello localhost.localdomain [127.0.0.1], referer: http://mydomain.com/contactar/
    [Fri Sep 23 06:10:21 2011] [error] [client ] 250-SIZE 52428800, referer: http://mydomain.com/contactar/
    [Fri Sep 23 06:10:21 2011] [error] [client ] 250-PIPELINING, referer: http://mydomain.com/contactar/
    [Fri Sep 23 06:10:21 2011] [error] [client ] 250-AUTH PLAIN LOGIN, referer: http://mydomain.com/contactar/
    [Fri Sep 23 06:10:21 2011] [error] [client ] 250-STARTTLS, referer: http://mydomain.com/contactar/
    [Fri Sep 23 06:10:21 2011] [error] [client ] 250 HELP, referer: http://mydomain.com/contactar/
    [Fri Sep 23 06:10:21 2011] [error] [client ] 250-host276.hostmonster.com Hello localhost [127.0.0.1], referer: http://mydomain.com/contactar/
    [Fri Sep 23 06:10:21 2011] [error] [client ] 250-SIZE 52428800, referer: http://mydomain.com/contactar/
    [Fri Sep 23 06:10:21 2011] [error] [client ] 250-PIPELINING, referer: http://mydomain.com/contactar/
    [Fri Sep 23 06:10:21 2011] [error] [client ] 250-AUTH PLAIN LOGIN, referer: http://mydomain.com/contactar/
    [Fri Sep 23 06:10:21 2011] [error] [client ] 250-STARTTLS, referer: http://mydomain.com/contactar/
    [Fri Sep 23 06:10:21 2011] [error] [client ] 250 HELP, referer: http://mydomain.com/contactar/
    [Fri Sep 23 06:10:21 2011] [error] [client ] 250 OK, referer: http://mydomain.com/contactar/
    [Fri Sep 23 06:10:21 2011] [error] [client ] 250 Accepted, referer: http://mydomain.com/contactar/
    [Fri Sep 23 06:10:21 2011] [error] [client ] 550 No Such User Here, referer: http://mydomain.com/contactar/

    Posted 10 years ago on Friday September 23, 2011 | Permalink
  4. caroig
    Member

    Ok - this is semisorted. My Send to email had two addresses seperated by a comma. In my arvixe installation this works fine. In the hostmonster installation, the email fails. I'm guessing it's a restriction place on the outbound mail server.

    Posted 10 years ago on Friday September 23, 2011 | Permalink
  5. Email issues are always going to be web server related. You are correct that some email servers do not like multiple email addresses in the Send To. Some web servers only allow one email.

    Posted 10 years ago on Friday September 23, 2011 | Permalink